Knock knock.. boleh saya masuk dalam hati awak?

Dan bila secara tiba-tiba kau jatuh hati dekat someone tanpa kau sedari.
Dekat seseorang yang kau tak pernah terfikir.

Pelik bukan?
Pada orang yang kau tak suka ataupun orang yang sentiasa buat kau rasa jerit nak lempang nak tampo dan segala macam.

But at last, muka tu kau rasa nak tatap setiap detik.

But its normal kan?

Sedangkan waktu boleh berubah apatah lagi hati manusia. But the thing is how you manage you self? Macam mana kau menghadap dia ? Macam mana kau nak buang rasa malu tu?Macam mana kau capai tahap yakin kau bila dihadapan dia? Macam mana for everything,

What the heck.

I told myself to not fall in love with anyone. But manusia hanya merancang Allah yang menentukan. Otak hanya mengarah yang merasanya adalah hati.

Actually perasaan tu tak salah. Manusia mana yang tak nak rasa nak cinta dicintai. Tapi yang membuatkan manusia selalu berungut adalah sebab macam mana kita terima perasaan tu ada. Macam mana kita nak jaga hati kita dari terus sakit.

Sakit ? Sakit kan bila syok sendiri.

Tapi macam mana kau elak sakit tu?

Ask yourself.

Hidup kita ada pilihan. Samada nak bahagia atau sengsara. So kalau kita pilih bahagia, kita kena buang perasaan tu. Aku pernah rasa satu saat dulu.

Sebab tu kali ini kita kena pilih apa yang membuatkan kita terus gelak bukan menatap nasib.

Thanks for reading.

No comments: