bersabarlah duhai sahabat..

semalam aku msgkan siput . dia tanya aku nak dengar ke dia nyanyi kan untukk aku lagu 'tentang kita' sambil main guitar dia tu . hm. mestilah aku nak kan . yelahh . aku dah penat-penat tolong carikkan dia kod tu , mst lah aku nak tahu hasilnya kan . dia kata okayy je .

bila aku nak dengar . dia kata esok je . benganggg jugak lah kan . but tak ape lah kan . dia kata dia takde kedit nak call. aku ? aku pun takde kedit . aku cakap dengan dia aku ni ha hanya ade sos topup je . aku nak dengar malam td jugak tp dia kata dia takde kedit so, dia janji dengan aku dia nak nyanyi dekat aku hari ini . tapi taktahu jam berapa.

sampai sekarang dia tak call aku lagi. so sad. adekah dia cuba tipu aku lagi ? untuk kali kebarapa dia nak tipu aku ? aku dah teruja ni dia nak call aku nyanyi lagu tu , dia siap suruh aku rakam. okayy . aku tunggu siput . hang jangan mungkiri . kalau kau mugkiri kau tahulah nasib kau .teruja giler aku nak dengar dia nyanyi . entah sedap ke tidak. hakhak .

tgh main fb ..ttbe mida msg aku . dia kata dia rindu aku dan dia sedih , ye aku tahu kalau mida tetibe msg aku kata rindukan aku . mst ade kena mengena dengan siput . yes . kan betul tekaan aku . dia kata dia dia jauh dri siput . dia kata siput dan buang dia dari hidup siput . siput dah tak cinta dia lagi . okayy aku simpati . mida kata diri dia tak setabah aku .



dear mida. hangg kata aku tabah ? masa bila aku tabah ? aku tak tabah , dan aku bukan gadis tabah . aku tak kuat . aku lemah . aku tak tahan tanggung ujian. kadangkala aku sendiri kalah dengan perasaan aku . aku acap kali tewas dengan hati aku . aku sllu menangis sebab rasa rindu. kau pernah tahu tu ? tak kan . sebab tu lah kau kata aku tabah . tp kalau kau kenali aku , aku tak tabah . aku tak kuat . aku sering jatuh sebab CINTA YANG TAK PASTI ini mida. 

mida kata dia sayang sangat dekat siput . hm , dia kata siput dah buang dia . tapi time aku baru balik dri kelantan tu, siput msg aku, dia kata dia sayang giler dekat mida, tp mida selalu men msg dia EX dia . dia sakit hati , dia kata mida slu cerita yang mida ramai peminat dekat UM . entahlah  . aku runsing nak fikir.hati aku pun siput pernah lukai. ade hati aku nak pikir hati mida terluka. hm .

mida kata dia takbleh hidup tanpa siput . dia kata dia msg siput dia minta clash , before ni dorang sllu memain nak cash , dia kata siput tinnggiii kan suara dekat dia . dear mida . kau tahu tak , tulahh, orang kata . kalau cinta jangan ucap kata putus. bila dah putus tu jangan la ucap kata cinta lagi sebab dah tak guna lagi , tp mida aku simpati dengan kau . kau jangan sedih tau .



walapun kau pernah hancurkan hati aku, acewaah , takde lah hancur sangat . tapi aku tetap jd kawan kau, aku ade kalau kau perlukan aku, aku ade kalau kau nak luahkan masalah kau , aku ade kalau kau nak lepaskan tension , mida, jangan menyesal dengan apa yang dah berlaku, tapi pelajarilah dri  apa yang dah berlaku :) aku tahu kau kuat okayyy . 

jangan sesedih , kumbang bukan sekor. acewaah :) poyo je aku . 

kalau dia taknak kau ramai lagi nak kat kau , kau sabar je okayy ,kalau dia kata dia tak cinta kau lagi, kau kata lah , kau pun tak cinta dia lagi ,biarkan dia okayy , dia tu mmg durjana agaknya , hekhek .tp dia jugak lah dlu aku nak ? sekarang ?? entah la .. no komen ... NASA in my HEART :) aww


akulah perempuan TAK SEDAR DIRI

assalamualaikum.. tadi tengah syok-syok main facebook dengan twitter .ttbe ade orang call. aku berlari lah masuk bilik nak tahu siapakah gerangan yang menelefonku pada jam satu pagi nie. hekhek , sebenarnya aku ingat si JANTAN taktahu malu tu. sebab aku ingat dia nak ggu aku lg, rupanya tidak. !

bukan dia , tapi siput , erghh , kenapa siput ? actuallyyy aku terkejut tau dia call aku .yelah, bukan ape ,,selama ni dia mana lah nak pandang aku, hm, yes, dia memang pernah call aku , tapi mana pernah dia nak bercakap dengan aku ,, kalau dia call dia hanya diam membisu je, aku jer syok sendiri berckp.

lagpun dia kan dah ad mida, so, aku mmg terkejut bila dia call aku  . aku nak tahu lah asalkan, aku rasa sedih je tadi dengar suara, aku rasa sayangg sangat . ya ALLAH , hati aku. tolonglah pelihara . kenapa aku sebenarnya ni ? aku sayang siapa ? siput atau nasa ? ergh . apa yang pasti kedua-dua insan tu TAK MEMERLUKAN AKU ! itu yang pasti .

hm :'( aku sedih la . kenapa siput hadir lagi dalam hidup aku ? selama ni aku fikir bila dia dah buat aku cam tuh, aku akan keras hati, aku takkan terima lagi dia dalam hidup aku, tp aku kalah . aku tak mampu. aku rindu dia . aku sayanggg dia . aku nak dia . and macam-macam lagiii la. 

okayy , dia call aku bersebab je pun, dia nak minta tlg, ye, mula2 aku ingat dia nak minta tlg pujuk mida, time tu hati aku sakit sangat . aku rasa macam nak lempangg muka dia dan ludah2 banyak kali, yelah sampai hati dia nak suruh aku tolongg pujuk mida, rupanya bukan . dia nak bnda lain.


dia tanya aku , tengah online ke ? aku cakap lah aah , dia minta tlg aku carikkan lagu semua tentang kita by petepen . dia suruh aku carik cord guitar lagu tu . dia nak nyanyi lagu tu , ye, dia mmg suka menyanyi,, banyak kali dia minta tlg aku buatkan lagu untuk dia . msalahnya yang aku geramnnya tu , kenapa aku ? kenapa bila pelukan bantuan carik aku ?? kenapa aku ?? aku sakit hati tahu tak ??

dia tahukan perasaan aku dekat dia , walaupun aku rasa sekarang mungkin dah kurang sikit sebab ade nasa but sometime aku rindu dia . kenapa aku sllu jd hamba dia ? kenapa aku takboleh nak berkeras dengan dia ? ?? kenapa aku nak ikut semua kemahuan dia ? kenapa ? aku tahu permintaan dia kecil je , tapiii aku takpaham la. kenapa aku masih lg snggup bantu dia ? bukan ke dlu aku dah janji takkan tolongg dia ? kenapa aku ingkari ? kenapa aku lemah dengan dia ?


ya allah , aku ni dah macam hamba dia je . ye aku tahu takde lah teruk sangat dia minta tlg tu, tp kenapa aku snggup je buat untuk dia , siap carikkan bagai . aku ni masih harap dekat dia ke ? aku sllu kalah dengan dia . aku tak mmpu nak katakan "TIDAK" pada dia .aku macam menaruh harapan dekat dia, nanti akhir cerita aku yang sedih !!! aku benci !

macam mana dia buat aku tentang mida itu mmg menyakitkan tp aku masih terima dia dan mida ! aku ni lembikk!

aku tak suka diri aku macam ni TAHU TAK ???



tapi aku jugak takpernah lupakan nasa . aku ni dah kenapa ? hati ni betul ke tak ? atau ni nafsu semata-mata . atau mainan syaitan je . mana satu yang betul, ? atau dua2 bukan ! setiap malam aku rindu nasa ! tapi kenapa saat ini aku boleh ingatkan siput ! apa nie ? boleh tak korang berdua tlonggg berhambus dari hati aku ? jangan seksa hati aku lg !


tahu tak aku selalu NANGIS SEBAB KORANG BERDUA ! padahal kau siapa je . kau adalah manusia yang selalu sakitkan hati aku yang sllu buat aku tertunggu-tunggu je dekat korang , korang jahat . tapi kenapa korang jugak orang yang aku selalu ingat ! terutama kau siput !kau hancurkan hati aku sekelip mata je , hanya dengan sahabat aku je , sakit hati aku !!!

dah la ! hilanggg mood aku malam nie la. aku sakit hati, aku sedih aku malu, aku benci , aku rindu, aku bahagia . aku GILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




kenapa dengan aku malam nie ???

duduk mengadap je facebook dengan twitter kekdangg bukak blog aida yang tajukknya ' Day Of 9th September 2012 ' aku memang suka tgk post tu . ekekekee.. hehe . selalu gak lah aku bukak kan :)  bapak aku pungg dah macam bisingg je aku asyik buangg masa . badan pun dah naik nie .

entah kenapa dengan hati aku ni cam hape je . aku benci tau berperasaan macam nie.. aku tak tenang . aku rasa bercelaru keliru dan maca-macam lagi . aku rasa nak gi bangun gi dapur amik pisau then cucuk-cucuk hati aku nie .. aku tak suka berperasaan macam nie . aku tak suka tahu tak ? benciinyaaa..

sobbss .sobbss . dah lama aku tak nangis ungguh-sungguh, nangis sebab satu penyesalan, eh, ade ,, aku nangis baru2 ni sebab mber aku nie ha . yelah layan aku cm pundeekk je , ergghh , kenapa dengan aku nie ha ? aku benci lah , kenapa aku rasa ade sesuatu yang tak selesai lagiii .

kenapa ? aku ade buat salah ke dengan orang ? weh korangg ,kalau aku buat salah aku minta maaf okayy . kkdang aku perasan kesalahan aku ,kkdang tidak, aku pun taktahu la.. aku ni terukk perangai nyer, sebab tu orang semua benci aku , ha padan muka lah aku . perangai serupa setan ! orang pun benci ! 

untuk sesiapa yang aku buat salah , aku minta maaf la sangat2 ye , aku cuma jadi terbaik walaupun aku rasa makin hari aku makin teruk adelah ... aku minta maaf, halalakan makan minum aku , huargghh :'( kenapa aku ni malam nie, kenapa hati aku tak tenang ? apa lagi yang tak selesai lagi ni ? siapa lagi aku dah lukakan hati aku ? atau ade orang bomoh aku ? alehhh , poyo siot ayat .

aku benci la perasaan macam nie, kalau perasaan rindu dekat dia boleh tahan lagi, ni bukan rindu tp hati kosongg, hati macam tak ade sesuatu ,, macam aku baru nak mulakan perjalanan hidup masih tercari2 sesuatu :( entah la. aku harap esok aku bgn semuanya okaaaayyy . kbaiii


salam aidilADHA

assalam , hye . ha , nie dah raya haji kedua dah nie . nak storyy sikit lah kan . macam biasa lah kan, kitorang akan bangun seawal lima pagi mandi dan pergi kubur lah kan . dalam jam 6 setngah pagi kitorang dah keluar pergi beraya . jangan lah pelik pulak ye. family saya memang begitu ye . kitorang akan bangun awal dan jalan beraya .

kitorang pergi rumah mak utih dan busu sai dengan mak jah je yang sempat . yang lain tak sempat sebab dan lambat lah kan , makan rendang ketupat , kuih ade rendang kerang ade dan lain-lain lah , ade makan sambal ayam lah and kuih raya pung ade . jangan TAK tahu lak ye .

okay , malam tu tidur lewat sikit, so pagi tu bila beraya aku macam mengantokk lah sikit kan . hekhek . aku pulak diberi anugerah oleh allah tak solatkan , so, aku lepak lah dekat rumah makcik aku, dekat situ ade buat korban , biaanya aku akan tunggu sampai sembelih lebu, tapi kali ni mata tak larat lah .

so. lpas je dorangg solat raya aku terus bla balik rumah . actuallyyy dekat tempat aku pun kat kampungg aku pun familyy aku ade je buat korban jugak , kiranya kalau aku mls dekat temapt yang solat td , aku boleh je tgk yang dekat tempat aku, tp aku ngantok , so aku tidur je dari jam 10 pagi sampai lah jam 6 petang , ahaks, lama kan ? tu pasal bapak aku bising , aku tak jengok pun dorang potong lembu .

okay lah semua . dikesempatan ini saya dan keluarga saya nak ucapkan selamat hari raye aidiladha ye . belum terlambat lg kan , korang buat takbir TAK ? ehekkk , saya tak buat kot, sebab entah la . okayyy la bye sesemuaaa.

seawal pagi :) 

iza minta maaf dengan walid :)



asyraf dengan izza

ini walid amar izzah dan ummi

ini walid ummi asyraf izzah saya

ini kami adek beradik :)

ini mase rumah makutih

ni orang bangla dan indon :)

ini walid ..

ini rumah busu sai :)

ini rumah makjahhh

ini kak longg dangan akak anoii


ini rumah pakngah :)

ini depan rumah pakngah , aku qila dan ana

pak ustad balik haji, hekhek

ni kak lonng cikk jidah dan kak tehaa

ini walid sembelih lembu laaa

ini hero tarik lembu 

ini barisan kumpulan nasyiddd

ini iris :))


ini aku dngan kak anoi, tetengah tu fauzan sebook je



kawan macam ni boleh sila matii

hari yang sangat menyebalkan , dan aku benci sangat hari nie , hari nie banyak kali aku nangis sebab SAKIT HATI ! tahu tak rasaya sakit hati tu ? okay aku je yang rasa . first sekali ! . adek aku , hm, ni kali pertama aku kejut dia bangun pagi tau ! , stupid ! idiot ! aku benci kejut orang bangun tidur macam tuh! hati aku sakit okay !

dah la susah nak bangun lepas tu nak macam bagus lak dengan aku , nak marah-marah aku lepas tu nak bengis dengan aku , lantak kau la. da tahu diri tu susah nak bangun lain kali malam2 balik lagi lewat ! memang sumpah aku takkan tlg kau ape2 lagi ! cukup lah ! hati aku sakit okay ! lantak la kau adek aku ke hape

lepas ni kalau kau balik lewat malam. jangan MIMPI la aku nak tlg bukak pintu  , jangan HARAP la aku nak angkat call kau ! kau pandai2 la call walid atau minta tlg amar. kau jangan nak harap dapat sesen lagi dari aku! jangan harap nak dapat BANTUAN dari aku ! hati aku sakit sangat ape kau buat pagi tadi .lantak lah ! aku peduli ape ? 



second lak ! memang macam hape je kan bila dapat kawan yang mengarott mcam tu, apesal lah aku boleh ditakdirkan dapat kwan macam kau ,kau,kau dan KAU!! tolong la paham aku sakit hati , haha , chooii. semua kawa same je , aku ingat adha dengan bibil je selalu sakitkan hati aku , rupanya ramaiii lagi, rupanya kawan BAIK yang sepuluh TAHUN pun tak mampu nak tunaikan impian aku ! janji dia ! bodoh ! bodoh ! aku dah tahap kebanganggan lah nie sakit hati tau TAK ? lantak lah ! aku malas lah ! 

sebelum ni bibil dengan adha buat aku, konon janji dengan aku nak keluar dengan aku , macam BABI kan , aku dah siap-siap hari tu, alih-alih dia tak jadi, memang BABI tahap dewa lah ! bukan sekali dua kali tapi setiap kali ! hei BABI kalau kau dah tak boleh nak tunaikan janji jangan nak berjanji boleh tak ?lepas tu time raya aidilfitri tuh ! aku jemput datang rumah aku.

pergh,, berkobar-kobar dia kata nak datang rumah aku , paling best si bodoh adha tuh la ! weh ! ni KAWAN BAIK AKU TIME SEKOLAH TAU ! sanggup membabi kan aku ! ish, aku geram betul lah !sebabkan sorang buat aku hari nie habis semua aku ungkit ! FUCK YOU !  aku bengang nie !  sakitnya hati ! hm , dia siao kata dekat aku , kalau nak dia datang raya umah aku hari tu aku kena buat kek batik. katanya rindu dengan kek batik aku , okay aku buat jugak sebab aku nak dia datang .aku tetap TAK SERIK walaupun aku tahu si bodoh dua ekor ni selalu tipu aku dri zaman sekolah lagi !

err. hanya yani and the geng , iza dengan dan shira lan dengan budak sekolah aku.. budak yang bukan kawan baik yang datang!!! bdoh dapat kawan cm ape je ! aku sakit hati weh ! okay ! bila korang berdua TAK Datang aku memang TAKNAK langsung bercakap dengan kau ! tapi hati aku ni smpai mana je kerasnya ! lps tu dah buat cm tuh asyik bagi ayat same 

"berterima kasihlah pada  insan yang telah menyakiti hatimu kerana dia telah membuat hatimu kuat"

apak kau lah kuat bodoh ! ayat au same je stiap kali buat aku cm nie ! pegi mampus lah dengan kau punya terima kasih tu bodoh ! aku tak hingin nak terima kasih ! ha, ni nak terima kasih ! kau tgk bertubi2 kau kena bodoh dan babi dengan aku! ni nak terima kasih ke sebab kau penyebab aku maki nie ha ??



lepas tu seha , ha , ni sekor lagi berok nie ! bukan main ajak aku keluar gi tengok wayang la. nak belanja makan la , rindu la ! berokkk la kau ni setaannnn ! kau tipu aku bodoh ! sebab kau aku cakap dengan mak aku, yang kau dah datang , sioott bodoh kau ! kau buat aku tipu mak aku! ,nasib baikk ade aimi ! bagi aku aimi je lah penyelamat aku dari bosan atau duduk sengsorang ! bodoh je kau berookk !!! 

lepas uh kau minta maaf dengan aku banyak kali, siap janji dengan aku nak belanja makan ,! ish bodoh la korang nie , sakitkkan hati aku lepas tu sogok aku dengan makanan je an ? aku tahu lah aku kuat makan ! tapi takyah la nak sogok aku dengan belanja makan ! , bangang !!!

lepas tu hari nie kau ajak aku gi sekolah al-asyaraf.. key , memang awalnya aku yang nak gi, leps tu aku tak jadi gi kan , sampai dengan aishah pun aku dah batalkan ! sebab aku busy , tapi dak zaty ajak aku jugak kan? okayyy aku pergi lah juugakkk kan ?lepas tu kereta tu bapak aku guna , keyy kau macam bangang dah taknak aku pergi tayah la buat perangai cm tahikkk !!!aku suruh kau tunggu kat sesuatu tempat, kau kata kau taktahu , aku taktahu la kau ni takingat ke atau buat2 tak ingat ! kalau kau taknak aku pegi patutnya dari awal kau cakap. bukan bila aku dah siap , baru kau nak cakap ! macam hape je perangai kau dengan zaty ,

aku sakit hati tahu tak ? aku benci kau layan aku macam ni, ape kau pikir aku nie insan takde hati dan perasaan ke ha ? pergi mam lah same kau !lps tu nak buat msg  kata aku merajuk ,! mmg la bodoh ! siapa tak merajuk kalau kau buat cm uh !!! semua bnda kau tak ingat ! kau nak tipu pun agak2 ah !TOLONG ye lepas ni korang kawan2 yang cm hape je jangan ajak aku gi memane kalau setakat nak mungkiri janji !dah kau pergii je lah dngan zaty, tipu la kalau mydin MITC pun kau taktahu !semua bnda kau tak ingat ,abih cam neh kau gi sekolah tu bodoh ?

lepas tu si hanan bangang ni lak ! harap je kawan baik aku konon ! ape aku itulah kau , pergi mati lah ! kau pon same je, takde beza macam kawan2 biasa , takde beza macam musuh2 babi aku tuh !!!pertama time kita baru mula kerja, kau ingat tak kau dengan crist ! kau ade ura2 bercinta dengan dia , kau keluar makan dengan dia , rgk wayang dengan dia ,keluar makan dengan dia sampai malam boleh lak ? biila tang aku memanjang tak boleh ,, aku sedih tahu tak ?



uhh, dengan jantan boleh, dengan aku tak boleh la ye?? lepas tu kau send msg dekat aku , kata bila la kita nak keluar bersama ye lia ? bila la aku nak tgk wayang dengan kau ? bila lah aku nak makan2 dengan kau ? bila la aku nak jejalan dengan kau ? bapak kau ! lepas tu kau ajak aku, then bila aku dah okay , kau la macam bangang je kan !

kau kata bapak kau tak bagi ! ah , bagus sangat lah kan! mmg la bapak kau tak bg , kau kata dengan aku, kau paham-paham je lah bapak kau tu macam mana , ye aku paham hanan ! sekarang aku tanya kau ? cm mana dengan jantan kau lepas lak ek ? sebab kau betul2 nak kan ? so, macam mana pon kau berusaha asalkan dapat keluar dengan dia ? ini ke nama kawan baik! aku kecewa ! kenapa bila aku ? ade je alasan kau! , tapi org lain senang je kau keluar! 

lps tu bila masing2 dah ade haluan masing2 , aku kat kelantan , kau hantaw denkat wall facebook aku , kau kata ape ? kau kata kau rindu nak jumpa aku , kau harap boleh keluar dengan aku before kau masuk ostel . nak tgk wayang dengan aku , aku cakap la okay je , aku balik hari selase, lps tu kau kata ok je ,lps tu aku ajak keluar hari jumaat kan ?kau kata mak kau okay je bapak kau je tak ok! hei HANAN!!!!!!!!!

memang la bapak kau tak okay ! tapi aku tanya kau lah kan ? macam mana kau boleh terlepas keluar sebelum tu ? time msg dengan kau, au bgtahu aku , kau baru-baru tu ade keluar dengan dak mun dan taqiah gi tgk cerita hantu kapcai, ! kau keluar jejalan dengan dia ? AHAHAHA , bagus sangat lah kan , dengan dorang bapak kau bagi ,dengan aku susah je memanjanggg , bodoh siot !!! kau jangan ajak aku keluar lg la bodoh! , kau kecewakan aku je hampakan aku !dan sekali lg aimi yang teman aku! dia dengan akak dia ! aku rasa lebih baik aimi jd KAWAN BAIK aku lah !

ye, aimi kawan baik aku !tapi dia bukan kawan baik aku macam kau ! tapi sayang !! kau sering hampakan aku !!! banyak kali bukans sekali !!! okay!!! aku benc ade kawan jenis macam korang !cam bodoh je , ni baru separuh je aku cerita ! belum yang lain ! buat korang !!!!!!! jangan ajak aku gi memane lagi ! aku sakit hati PAHAM TAK ??? tak ingin lg aku berjanji lg dengan krannngg ,, kbaaiiii ,


"Mungkin sahaja aku bukan sahabat yang baik kerana itu aku tak mampu mendapat terbaik ,aku sering lukakan sahabatku, atau aku mungkin ingin orang je paham aku, dan aku mungkin TAK AKAN pernah sesekali menjadi yang pertama dalam hati sahabat"



aku ni kerja jugak la cuti sem nie..

assalam . almaklum la kan , saya nie dah cuti sem. dan bermula lama kan :) hm .so, saya akan cuti selama sebulan lebih la kan . hiihii , rasa lama sangat , rasa nak balik kelantan lah ! ha, btw , hari tu PIALA MALAYSIA , kelantan jadi johan weh ! sukanya ! haha , well , bukan sebab dia aku sokong kelantan. tapi memang dah lama aku sokong kelantan ! sebab walid pon sokng kelantan . TAHNIAH okay!



bila cuti ni aku takde ppe nak buat . aku bangun tidur jam 12 tengahhari tu pun ummi kejutkan , kalau tak kejut aku pun tak tahu pukul berapa agaknya aku nak bangun, okay, sebenarnya aku ni kenapa ye ? kejap guna saya, kejap guna aku ! okay lantak lah kan . ape2 je lah okay

hm , lepas bangun tidur macam biasa lah kan aku akan kemas rumah dan makan pagi beserta tengahhari lah kan , hehe , lepas tu aku mandi , dah mandi aku layan facebook sampai petang , jam 6 aku akan angkat baju, kalau rajen la, hm lepas tu aku tgk drama kesayangan aku , uh HAN SHENG dan ZHENG NAN :) hehe .

dalam jam tujuh siap mandi mengaji , lepas tu aku main game sampai la kol berapa solat isyak lepas tu layan facebook, lepas tu tidur , cam tuh la esok paginya :) . huh ! memang tak boleh jadi manusia lah kan , hakhak . so, memandang kan walid memang ade bukak kelas mengaji dan fardhu ain dekat sebelah rumah aku nie ha, dan memdangkan ustzahnya cuti bersalin, so, walid suruh la aku ganti mengajar . tak banya pun gajinya .,
ade dalam satu hari 15 ringgit  dari jam 3 sampai 5.30. hm ,kkdang PASTI pun aku ganti jugak , GANTI SATU DUA HARI JE..same harganya 15 ringgit dari jam 8.30 sampai kol 11 :)


okay la kan, aku bukan nak sara sesiapa pun, cukup la aku nak buang2 duit tu, hakhak . okay ,aku nak cerita ssikit lah kan , bila aku mengajar bebudak kan, mmg hilang sabaw la dibuatnya , tetapi kelakar. aku adelah suka sorang budak ni, namanya imra, ya allah , comel sangat . umurnya enam tahun . kalau perempuan aku suka iman dan umairah , umurnya empat tahun , dua2 comel. tapi imran ni nakal sangat tapi cerdik budaknya .


ade sorang budak ni nakal sangat , pantang aku tak pandang dia , dia mula lah berjalan , namanya ilham, dia ni mmg sangat la nakal, suka bercakap berjalan , bermain , tp budak kan, kena la sabar, tapi aku kena la garang sikit kan , haha , ummi suruh rotan je dia, tp aku tak berani la. hakhak . anak orang kan .  aku takut la. walaupunn budak tu dah biasa kena pukul , hakhak, ilham umurnya enam tahun same dengan imran, ya allah , comelnya imran tapi imran ni malas nak mengaji walapun dia pandai, kkdang HILANG Sabar jugak aku.


kkdang tu kan , bila aku tgh ngajaw budak lain,,, bebudak ni mula lah kan berkumpul satu tempat, baik perempuan baik lelaki, same je , dorang main2 lah ape2 je , bercerita ke, bincang kerja sekolah ke, dak ilham, lokman , imran ni cukup degil, dah la berkumpul, bising lak tuh kan , lepas tu yang lain pun same , haziq ke, danish ke, semua same  dgil , yang permpuan pon same, bila aku dah hilang sabar, aku  libas rotan dekat meja semua diam, paling best , aku baru je bangun semua dan berterabur lari balik meja masing2 , hakhak.lucu okay .aku acha2 je tu . HIHI.



geram tau , tapi kan bila tgk dorang mengaja . alalal , comelnya jari kecik dorang tunjuk huruf alquran, egram sangat !, lagi2 iman , iman tu palingg halus dalam kelas, dia tu comel sangat, bulu matanya lentik, kalau dia ambil airr semayang kan, aku tgk dah macam dia mandi je , basah kuyup. tapi umairah selalu datang dekat aku bila aku cm lebihkan iman, bila aku pakai kan iman telekung, nanti uamirah pon datang suruh aku pakaikan , haha, bila aku berborak dengan iman, nanti umairah pon datang duduk sebelah aku berborak same, haha , 


tapi dugaan tul, memang snagat mengantok, dan letih layan budak2 yang banyak kerenah dan degil tapi best :)  dorang best dan cerdik. aku suka :) aku harapp dorang berjaya lah kan, dan ingat dekat aku lg.ade yang panggil aku ustzah, ade panggil aku kakak , tak kisah la mana2 yunkkk oi :) comel sangat tgk dorang mengaji dan sebut aliifff baaa taaaa 





okay la sampai sini sahaja coretan saya . kbaaiii 
 okay lah , tadi ade snap pic mereka , ni la iman, imran dan jugak umairah..


seharian kami dipantai

assalamualaikum.. hai :)  saya nak mai habaq nie ha . semalam saya pergi jejalan, eh , bukan gi mandi pantai dengan family tau , big family :) kami buat bbq . haha . aku dop buat la bbq tuh . sebab aku malas lah . yelah , aku bukan reti pn .

ummi aku sewa challet lakan . sebab maybe kitorang duduk sampai malam. nak rehat-rehat. family yang lain balik je petang tu , kitorang balik malam. kita sewa setengah hari je sebab esok tu masing-masing ade tugaskan . jadi tak boleh la nak lelame :)

hm, tme sampai nuh, hujan tau . tak lebat sangat tapi memang hujan la kan, air laut pun pasang la. memang dalam la. huh ! nak jaga bebudak kecik memang la sangat payah, degil yang amat , sakit pinggang kan ! almaklum la ramai anak buah kan , HIHI .

kitorang mandi dari jam dua tu sampai la jam enam ! memang lama la kan , dah la berendam air dua jenis air, silap-silap tiga jenis air, teka air apa ? haha , air laut, air hujan dan kemungkinan besar air kencing , eeyuuu , haha , mungkin la sebab dalam laut kan , siapa je tahu , hakhak ..

kitorang makan-makan sedap-sedap la. sedap la sangat , ha, memey la sedap . keluarga waris kalau bab masak memey sedap lah kan  . aha. ummi sponser ayam bakawww la kan . eh walid la bukan ummi, hehe . ummi bukan kerja pun , yang lain masak nasi goreng , bihun goreng , nasi putih , sardin dan lain-lain la.

macam-macam kami main tau , kami main ular anaconda la. main selam-selam lah kan , main rebut bola dalam air , lelaki lawan perempuan .then ,main bola sepak dekat pantai, main tanam-tanam . carik remis ,, main luba lari dalam air, dan macam2 lagi, HIHI , happy sangat dan penat , memang sejuk la maklum la berendam dalam air berjam-jam kan , sejukk la :) . okay all .. nak hadiah sikit , ALL la sgt , padehal aku sorang je , haha , ...

ni anak buahku

jauhnya lahai :)

kak anoi ditanam , huh , tinggi nyerr

tulang je abang izam ?

ceh ummi tu konon je tuh .

amboi makjah dua beranak makan je

main bola sepak, see, tu semua ahli kelurga aku je , takde org lain

aku kaklong bahiqi dan ainan

abangku dan asyraf

a BIG family . ni baru suku je :)


ni baru org BATU LAPAN je ,belum 20 orang ade beradik turun

hero tamil . HAKHAK

walidd dengan balqiss

ummi dengan makutih bahiqi dan amar

SWEET couple -:)

walid diapit tiga dara pingitan

kelurga maklang dan ade anak buah yang sesat tu,

si gediks-2

cariikk seliperr

kak anoiii dan afif

si mamat poyo dua orang

kak liyanan dan thaqifff


balqisss dan akim

acewaaahhh

pasangan sejoli :)

my superhero !