Masaalah jiwa betul !

Memang aku sedang mencari kekuatan untuk terus kuat dan berada diaras yang peling tinggi untuk terus kuat kuat dan terus kuat.

Kenapa susah untuk dia memahami sedangkan aku cuba untuk fahami situasi dia?

Memikirkan diri sendiri--

Feel so bad.

Ya Allah, kenapa keadaan aku macam ni? aku fikirkan dah selesai bila semuanya kembali normal. sejak kebelakangan ni ia datang menganggu. Aku benci perasaan ini. Aku tak kuat sebab mungkin silap aku telah menyerahkan seluruh hati.

Berdoa? yes.. Aku sedang berdua.

Usaha? yes.. tapi hari ni saat ini aku letih.

I just want you to know yang kau adalah salah seorang insan yang selalu ada dalam doa aku. Aku tak harap nama aku dalam doa kau, but please jangan ada nama perempuan lain dalam doa kau (kecuali family kau la). Sebab sakit.

Kenapa dia tak rindu aku sama macam aku rindu dia?

kenapa dia tak fikirkan aku sama macam aku fikirkan dia?

kenapa dia tak cemburukan aku dengan lelaki lain sama macam aku cemburu saat dia dengan perempuan lain?

kenapa dia tak rasa semua benda yang aku pernah sedang dan akan rasa?

Magnet-- Yups, ianya macam magnet.

Sakit tu tipu la kalau tak sakit. Tapi kenapa kekuatan untuk menahan sakit tu kadangkala muncul walaupun kadang tu aku rasa aku dah tak kuat. Yups, mungkin saat ni aku tak kuat. Esok lusa?

Aku tak nak menanti dia lagi..

Tapi, aku tak boleh nak tipu diri sendiri dengan mengatakan yang aku tak tunggu dia lagi. Aku tak boleh nak tipu orang sekeliling. Aku tak boleh nak tipu semua. Bayangan aku sendiri pun aku tak mampu nak tipu.

Andai kau tahu, besarnya perasaan dan tingginya khayal aku untuk berada disisi kau.

tempoh belum tamat. masih berbaki 6 bulan. Ada masa lagi nak menentukan sebenar-benar perasaan aku. But Iam really sad. :'(

Hati jiwa aku kosong sekarang ni. Penantian ini mungkin akan berakhir tak lama lagi. Mungkin..


'insyallah, kita akan ditakdirkan bersama'

3 comments:

sYiRa LoKMaN said...

nice entry ! ^_^

aswa leyla said...

sabar itu paling kuat . doa dan usaha harus seiring dengan kesabaran . :)

Siara Elina said...

sabar,, walaupun payah =) ingatlah, keihklasan mengatasi segalanya =)