Mock Trial ( Barua.. Kau penyundal.. Aku pendosa )




Sebagai seorang pelajar Jabatan Syariah Undang-undang kami ditugaskan untuk membukan Mock Trial iaitu pementasan situasi berada didalam makhamah. You know... kisah dari awal sehingga hukuman dijatuhkan.

So let me start with audition. Aku memang teringin sangat nak berlakun sebab aku memang minat gila nak mampus tahap gaban nak menangis la. Tapi disebabkan aku malu dan malas nak audition so aku tak nak ah gi. Aku rasa macam err.. Audition? Oh Nehi.. Rasa macam malu gila kot kalau tak dapat.

Aku masuk moot court tapi aku tak join tapi nak dijadikan kisah, kawan aku Aina tu nak aku jadi partner dia untuk berlakun jadi aku terpaksa berlakun dalam masa berterima kasih pada Aina sebab bantuan dia aku masuk juga.

So alhamdulillah kami terpilih and aku diberikan watak sebagai Puan Kumalasara as a manager kepada OKT iaitu Orang Kena Tuduh.

Pengalaman yang best dengan senior yang best dan sporting tak garang dan sangat prihatin. Best la aku kira dapat bekerjasama dengan mereka.

Kisah pada tajuk tu?

Sinopsis dia tak boleh nak cerita. Kena tunggu pementasan dahulu baru boleh bagitahu. Yang aku boleh cerita ini kisah pasal seorang bapa yang berpisah dengan isteri sebab isteri dia curang kemudian dia menjual anak perempuan dia pada seorang lelaki.

So kisah situ apabila dia ditangkap jawatan kuasa terus dibicarakan. Haha. Rasanya macam aku dah cerita je kisah dia. HAHA. Nanti nak buh thriller dia la. HAHA.

Jadi nanti sepanjang tu akan story apa terjadi dalam court tu.

Korang yang luar dari pelajar UM pun boleh datang. Korang boleh nak saksikan dengan beli tiket. Dont worry tiket tak mahal mana pun okay.

1 comment:

hidayu ayumie said...

hahaha kite sme
mmg minat giler nak menangis2 kalau bab berlakon kan
best tapi malu ya ampunnn..
mcm best je
dalame tinggalkan zaman student