Percutian ke Hong Kong ( Part 2 )

Alhamdulillahx99

Sekarang dah boleh qada' balik semua post yang tertunggak. Rasanya dah 3 bulan tak update sebelum ni sebab masaalah laptop dan juga internet juga masaalah besar guwe iaitu tak ada mood.

ya rabbi, mood tu lah paling azab nak lawan,
memang selalu doa lah mood tu mati cepat. haih!

So hari ini nak update trip ke hong kong part2 pulak. Silaaa lah baca part 1 ni okey.

http://alia-ali-ahmad.blogspot.my/2016/03/percutian-ke-hong-kong-part-1.html


Start dengan hari kedua guys.

Pagi tu cheff Hanah masak spegeti goreng tak silap aku. Aku lupa lah pula sebab dah 2 bulans kan. So memory lost. Gila kau tak lost makan semut menimbun.

Siap lepas masak semua, yeay ! Kitorang akan bergerak ke Disney Land. Maigosh guys kitorang adalah kanak-kanak yang sangat teruja dengan disneyland even umur kitorang ni nak dah tahap mak-mak bapa-bapa dah ha..

So here we are...

DISNEYLAND HONG KONG!!!!



Aku letak gambar mamat ni sebab dekat album fb Hanah just ada gambar ni je menunjukkan pintu gerbang disneyland.

Gusy! setengah jam kot kitorang habiskan masa dekat luar ni je nak bergambar sampai hujan terus. dia nak menghalau lah tu suruh masuk cepat. Ya rabb, teruja sangat sampai baru pintu gerbang pun dah lama sangat. Haih ! Kena seru baru budak2 ni masuk.

Kitorang rancang habiskan seharian dekat sini. Dari pagi sampai ke dalam jam 7 malam gitu tak silap. Gilaaa korang duk dalam tu boleh hilang tahap kewarasan dan kematangan.

Selamat kembali ke zaman kanak-kanak pra matang. uhuks!







HAHA. Mamat ni memang hobi dia suka mencapap sikit. HAHA. acah-acah tengok map padahal jalan main aca redaahh jerk.  Dengan jaket dia memang dia paling vouge gaiys.




























Ya rabbi guys. Permainan yang kaler oren tu nampak je biasa-biasa. Boleh tahan dia punya nakal mahu tercampak jantung bukan setakat jantung tercampak sampai fone Hanah pun tercampak. Sadis guys.  RIP


































Ni adalah sebahagian permandangan sepanjang dekat sane. Yang atas ni masa ni dah nak malam. So lampu dah buka and nampak meriah sangat memang lawa sangat.





Guys mamat ni just paling teruja mengalahkan budak-budak. Please kalau pergi berjalan jangan bawak mamat ni sebab korang boleh stress amik kan gambar hipstur dia tu. Ya rabbi..

Masa ni dah malam and iolls rasa penat and dah sejuk gila tambah-tambah iolls lapar loya sangat sebab iolls tak makan apa-apa dari pagi. spegeti goreng yang Hanah masak, iolls tak makan sebab tak reti. So melapar jelah haritu. Boleh kurus hakak gituw.

So next destination adalah pantai yang boleh nampak bandar hong kong.

Aku tak tahu apa nama tempat dia sebab aku just follow je mamat-mamat gagah kat depan tu. I kan sakit so i redha je mana dorang bawak. lagipun malam tu iolls dah tak tahan sangat. Mujur coursemates iolls baik sangat. Love ya.



Mamat ni memang feeling sikit. Bagi lah cerok mana pun dia tetap feeeling. Senang kata budak laki kelas iolls memang feeling sikit ambil gambar. kerrlassshh gituw.

Memang sumpah sejuk sangat sampai aku dah tak boleh jalan sebab masa tu aku dah rasa kaki aku beku sangat rasa urat dah tarik-tarik. Tulang macam dah keras. Sakit sangat so aku tak teruskan jalan. Terus duduk kat tangga tu saksikan drama sorang amoi tu dengan pkwe dia peluk2 nangis bagai.

So aku just post gambar deme jelah ye. Sebab dorang je jalan sampai atas tuuu.
Menyesal juga tak jelajahi bebetul tapi iolls betul2 tak sihat. So just buat termampu.



Alhamdulillahx99

Akhirnya berakhirnya juga jelajahan kitorang dekat hong kong ni untuk hari kedua. Just memang tak puas sangat lah sebab banyak tempat tak dapat nak pergi atas beberapa faktoor kesihatan. Aku memang serba salah sangat dengan travelmates yang terpaksa berkorban sebab aku.

Thanks guys.

Then malam tu lepas berjalan jauh dalam jam 11 lebih kurang gituw weolls terus balik hotel. Sebab memang dah hujan tambah-tambah dah sejuk.

Oh ya, malam tu juga weolls solat dekat masjid kowloon tak silap.
Cantik.

Kat situ memang senang sangat nak cari makanan halal. Memang ramai orang islam lah. Nak makan makanan arab turki semua ada. KFC halal pun ada.

Esok punya hari sambung lagi lain kali.

insyallah..

muahciked.
xoxo

















No comments: