picnic di LATA KEDONDONG, Genting Highlands

Bismillah,

Alhamdulillahx99


Laptop dah okay dah sampai ke tangan iolls.

Okay kali ni nak cerita pasal picnic kitorang dekat LATA KEDONDONG, Batang Kali Genting Highlands.

So start yang pergi dekat sane adalah aku, husna nisa kak aisyah and juga Liyana. Kitorang kutip seorang RM 20 termasuk minyak kereta tol dan juga makanan.


Menuu weolls

1- Nasi
2- Sambal petai
3- Ayam masak Kurma
4- kentang pedas
5- Sandwich

So here we are.

Tempat nii senang sangat nak pergi. Youolls just waze jerk tempat tu kompem korang jumpa. Just waze cari LATA KEDONGDONG CAR PARK BATANG KALI. Pasti sampai depan2 mata deh.

Kitorang pergi masa tu jam 8 pagi betolak dari UM, sampai dalam jam 9 pagi gitu and memang takde orang langsung. Ada lah satu family cina ni tapi memang dari jam 9 sampai jam 1 baru orang start ramai.

Air dia memang superb bersih and tempat dia macam privacy sikit.Sebab dia ada batu besar2 and korang boleh buat ala-ala nak buat kingdom sendiri. Gituwww.







Masa ni ami gambar dah tengahari tu. Muka dah kecut2 dah pucat pun still nak berendam. Dah macam kerbau dahh. Haihhh!

Lepas tu wolls dah mandi siap semua terfikir alang2 dah ada kat genting why not kitorang naik cable car and berjalan kat atas tu.

So weolls pergi lah... Tara....


Harga tiket one way RM6.40 kalau return RM12.80. Menang murah and berbaloi sebab cable car dia sangat panjang just permandangan dia tak sehebat kat langkawi lah..



Ni itorang bergambar dekat depan hotel MAXIMS 5 star hotel. Mampu bergambar je sebab kat dalam dia superb cantik seh.


The best part is dapat jumpa badut and dapat suruh badun buat belon bermacam bentuk. Best wwooo and dorang ni cute sangat.

Samping tu gambar kita akan terpampang kat skrin taman kat genting tu.

Gaiys osem sangat.
Genting just can make you feels macam at overseas.

1 comment:

Munie Che Husin said...

Susah tak trek nak naik ke lata ni?