Minggu sukan merdeka

Tamat sudah pogram sempenan meredeka 31 Ogos kan. Hari ni memang super duper letih gila nak mati la, Ya Allah rabbi , memang la time tengah-hari tu sunyi nak mampos ah, almaklum la semua orang tengah letih kan. Siapa tak letih tu aku taktahu la dia jenis tenaga apa.

Pogram bermula awal dah, dari hari selesa ade lawan bola jaring, bola tampar menampar, eceh ! ini tipu je, lepas tu ada lawan pingpong dan bola badminton. Ops, lupa pulaks ada futsal.

 Okay guys , aku main bola tampar pakai baju kurung je. Rock je kan? Malas masa tu nak tukar baju la. Tang ni menang keyh !
Tungguuu sekejap ! tapi jangan salah faham pulak, menang lawan dengan rumah hijau je. Keputusannya kami rumah merah tempat ketiga keyh !okay lah tu dari takde kan.
Ini pulak pemain bola jaring. Kalau tak silap aku snap gambar ni masa saingan final rasanya. Rumah hijau lawan dengan rumah biru rasanya, Entah la aku ni belum tua dan nyanyok lagi tapi tak ingat. Actually, gambar ni aku just nak bagi fokus yang aku jadi refree je. Tu belakang tu baju merah, Cun ark? kiki.
Muka macam tak ade cahaya iman je. Allah ,macam banyak buat dosa ja. Rumah merah pasti juara. Malam ini masa tu untuk aktiviti nak hias khemah kan. sediakan bahan. Aku just tayang muka sebab letih giler main futsal petang tu, meskipun dapat no tiga, okay la tuh !

Hari yang dinanti-nantikan tap tak tunggu pun, Hari ini la, tak eksited mana pun tapi aku nak juga turun sebab nak join sukaneka pulaks kan. Nak juga rebut bebanyak hadiah ! ayooo ma !



Before kita beraksi tunjuk skil , kena la bergambar dulu kan, Kang takdo pulak kenangan. Acewah ! rasa macam sudah kembali ke zaman persekolah je walaupun dah masuk U nie, Alahai tak ku sangka tak ku duga rupanya dapat main lagi rumah-rumah suka nie.


Okayh ! masa ni aku memang eksited giler nak snap gambar sebab apa , tu tengok tu rumah merah lawan rumah biru masa final tarik tali. Tapi sayang lelaki rumah merah dapat naik juara je lain pulak cerita tarik tali perempuan rumah merah juara beb ! super duper wow ! i cant believe it ! eceh ! poyo !

Dah beraksi pun kenalah bergambar jugak. Ini semua maknyah abad ke entah berapa la aku pun taktahu. helmet pakcik aiskrim dicurik, basikal lelakipun dicuri, helmet angry bird pun dicurik.Allah, apa nak jadi nie !

Ini ha ! rumah hijau yang memang dari awal lagi asyik duk jadi pesaing aja. Dari sukan sampai la ke sukaneka. Khemah pun sebelah-sebelah. Kita snap je la gambar meskipun musuh dalam suka. Aceh !




Akhirnya kata, kami la bakal juara . Keputusan belum umum lagi, besok rasanya. Jadi nantikan hari esok dengan debar. Poyos giler nak debar bagai. Nak muntah belelah aku baca. kbaiii

'inshaallah , kita akan ditakdirkan bersama'


1 comment:

Nur Atira said...

alahai , comel je maon bola tampar pakai kain . boleh ke lari2 kejar bole tue ? hehe . tapi kan , memang ade rumah merah dengan hijau je ke ?