Percutian ke Hong Kong ( Part 1 )

Bismillah, Alhamdulillah

Sudah lebih kurang 2 bulan dah berlalu trip kami ke Hong Kong. Bersyukur sangat sebab dapat menjengah negara orang.

Alhamdulillahx99

So alkisah selepas semua settled, kitorang just tak sabar giler menghitung hari nak habis last paper and after 5 days kitorang akan berlepas ke Hong Kong .

Yehaaa !!!!


Flight kitorang beli guna Airasia RM420 return. Aku tak tahu samada ia dikira level murah or mahal giler. Sebab first time pergi Hong Kong. But for me, murah dah sebab biasa survey paling2 600RM gitu.

So here we go..


Masa ni kitorang dekat KLIA2 lagi.


Flight we alls dalam jam 1.15pm. Sedikit duka cita sebab masa trip ni aku ada masaalah kaki sikit iaitu bengkak and kejang memanjang.


So ini masa dalam flight. Lapar giler guys. Almaklumlah kitorang tak makan dari pagi. So bila dapat je makan terus ngap.


Make sure setiap antara kita isi borang tu guys. Emegrisen Hong Kong ni garang sangat. Aihh saborrkan jelah.


So alhamdulillah, kitorang sampai Aiport Hong kong dalam jam 5 something. Lebih kurang masa tu dah nak gelap jugak lah.

Syukur sangat akhirnya sampai,




Ni semua masa dah nak sampai hotel.

Gambar ni jangan tak tahu. Punya la eksited kitorang ni ha sampai2 hong kong maklum ler orang kampung kan. Belum apa2 kitorang dah eksited giler bergambar dengan lampu2. padahal baru hari pertama tu dah la tu laluan yang kitorang akan lalu 4 hari. Gaiys! Gayat giler guys!

Perjalan kitorang dari Airport menuju ke Hotel kitorang. Guna train express around 21 dhk jugaklah. Something macam tuu tak ingat pulak aku tak kuasa aku nak mengingatnyaa ahaiii! hehe. sorry deh sebab bukan aku uruskan pasal tiket2 train. Almaklum acik sakit. hehe.

Kitorang guna hotel Panda.


Hotel dia best giler sebab besar and selesa and cantik gila guys. Memang berbaloi sangat guys. Rating harga boleh cek dekat booking.com and lain2.. Kitorang amik 2 bilik yang mempunyai 2 bilik. Kiranya 4 bilik lah macam tu.



Okay so malam tu disebabkan kitorang sampai hotel dalam jam 7 and dah gelap sangat. So  sampai je bilik terus baring mandi and rehat kejap. Lepas tu kitorang keluar nak beli barang maknan dekat belah bawah.

Bawah hotel kitorang duduk ni ada pasaraya eaon tau. So berbelah2 lah kat sane jap. Lepas tu kitorang jalan2 dekat kawasan hotel. Tapi jauh juga lah berjalannya.

Sebab nak pergi tempat jauh2 hmm macam susah kan. so kitorang jalan kaki kat kawasan tu. Penat jugaklah .

Lebih kurang sejam lebih kitorang naik masak makan and tidur for tomorrow activities.

suhu 15 darjah celcius.
Sejuk gaiys !

First day.
sambung second day
third day
fourth day.

Daaa

Video ke Hong Kong : https://www.youtube.com/watch?v=izFXbf_o8xQ

3 comments:

Anonymous said...

part 2 pleaseeeeee

Anonymous said...

part 2 pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Anonymous said...

part 2 pleaseeeeeeeeeeeeeeeee