Bila dah duduk rumah nie baru lah nak rindu

Serius . saat duduk sendirian ini . Hati jadi rindu . Rindu pada siapa ? ouh ! tentulah pada dia ! tapi post nie bukan untuk tu . Tapi untuk teman-teman yang sering menemaniku sepanjang aku di APIUM . syukur . Aku sangat bahagia dengan ada nya mereka disisi. Terima Kasih Allah .

Dua sem aku di Universiti Malaya . dan ini buat kali pertama aku rasa terlalu banyak kenangan yang tercipta antara kami . Sem dua ni terlalu banyak yang terjadi . Sem dua nie terlalu banyak masa kami luang bersama. Sem dua ni macam-macam kami lakukan. 

Aku rindu saat kita nak minum air tea o , kopi , oligo , dan air anggur . Ya Allah . sangat rindukannya . Rindu sangat nak makan sama-sama di bilik A-124 .  Segalanya terasa rindu . Benar lah kata cikgu, saat yang paling manis adalah Alam universiti (Time ni la baru nak percaya cakap cikgu ye) 

Saya bersama dengan Ekin
Kak cik , saya - Afiqah dan Ukhti
Me with Aishah Abdullah
We - Ukhti- Afiqah-Aida-Me-Najiha
Me with Madiha
Me with Aida :D
Tujuh Nila But ada Enam je .Merajuk la

Saya paling suka gambar nie . Miss
Taraaa !! Kami baru lepas Habis Final exam ! rindu sangat !
Aku paling menyerlah ! depan gitu ! Kami geng study week :D
Minggu Tobour .*Cryingg
Siapa yang tak rasa rindu dengan Ukhti yang selalu menaikkan darah aku ? siapa tak rindu dekat dia yang suka buat aku marah . Serius ! sekarang aku rasa rindu nak marah kak Limah nie . rasa nak nangis je *Sobs Sobs 

Lepas tu , siapa yang tak rindu dekat teman lepak aku Najiha , Aida ,Madiha, Nadhirah, Aishah , Aisyah , Kak cik , Afiqah, Ekin (walaupun dia jarang ade dengan aku , hihi) . Siapa yang tak rindukan gelak tawa mereka ? Teman yang selalu ada disisi aku . Yang selalu buat aku ketawa . dan selalu buat aku marah dan menjerit . tak tahu lah mereka rindu aku ke tak .

Aku rindu sangat nak menterdarah malam-malam . ya Allah , hati rasa sayu je tiba-tiba. Dekat rumah tak dapat semua itu . Hanya dekat hostel je . Gelak gabak. kita bergosip .Aku rindu sangat benda tu . Lagi-lagi bila malam-malam lapar je tak boleh nak melantak macam kita selalu buat kan ? Aku rindu semua itu .

Kekadang aku dah ade masaalah ( yang sebenarnya bukan masaalah tapi aku je over jadikan ianya masaalah) . korang yang datang setia disisi aku . Macam Madiah , Aida dan Nadhirah . Saat aku jatuh kecewa , mereka bertiga selalu support aku . Pujuk aku . 

Saat aku kecewa dengan Math , Nadhirah yang kembalikan semangat aku . Aku masih ingat Nadhirah pujuk aku dari nangis . Aku paling terharu bila ada sahabat yang sudi lapkan airmata aku bila aku menangis . Macam Nadhirah dan madiha . terima Kasih sangat . 

Aida pula yang ade krisis sikit dengan aku satu hari tu . Elok aku tengah feel hantar msg panjang dekat dia . dah nak meleleh , tetiba boleh pulak dia muncul malam tu je . spoil betul lah !Tapi lepas dia balik . aku tak tahu kenapa aku sedih sangat hantar masg panjang berjela dekat dia . Huh !Sepatutnya aku tak boleh nak terasa lebih-lebih . Dia dah ada kawan baik dia sendiri . Jadi aku tak boleh nak terasa hati sangat . Tapi entah la . Tapi untuk Aida :Lepas nie aku tak akan kecil hati lagi kau dengan dia . Aku akan okay je . chill saje . Okay :D 

Bila terasa rindu pada dia . Najiha sering bantu aku untuk lunaskan rindu aku uh . Sehingga saat akhir pun, hari terkahir pun aku masih dapat berborak dengan dia . Terima Kasih Najiha . Bebas sikit rindu aku hari tu . Terima kasih kau sudi sabar dengan kerenah aku .

Madiha . untuk kau aku tak tahu nak cakap apa . Kau saje faham apa yang aku rasa . Jadi tak perlu aku tulis dekat sini . Berjuta terima Kasih .

1 comment:

Nasuha said...

biasa lh rindu..hihi...jgn sayu2 k..